Anoniem proeflezen van een boek. Anoniem proeflezen van een verhaal. Anoniem proeflezen van een manuscript. Anoniem proeflezen van een roman.

 

Anoniem proeflezen van een boek. Anoniem proeflezen van een verhaal. Anoniem proeflezen van een manuscript. Anoniem proeflezen van een roman. Anoniem proeflezen in De haak

Proeflezen. Anoniem

De haak is een speciale maandelijks terugkerende proefleesronde op de SchrijversCirkel website die slechts twee dagen duurt. Degene die beoordeelt kruipt in de huid van een anonieme redacteur op zoek naar nieuw talent. Iedereen kan een werk in de haak plaatsen maar je dient een dikke huid te hebben! Het is de bedoeling om erachter te komen of je werk de interesse van deze professionele lezer vast kan houden. En zo niet, waarom niet!

Op de SchrijversCirkel website geven we tijdig aan wanneer de eerstvolgende haak zal plaatsvinden. Zodra De haak opengaat voor plaatsingen worden de werken weergegeven op de pagina Schrijven van de SchrijversCirkel website maar kunnen nog niet worden gelezen. Alle werken worden anoniem geplaatst.

Proeflezen. Anoniem

Hoe werkt anoniem proeflezen in de haak?

Proeflezen. Anoniem

Je plaatst het eerste deel van je hoofdstuk, gedicht of korte verhaal met een maximum van 1000 woorden. De plaatsing van een werk kost je drie sterren. Treur niet! Je kunt je sterren terugverdienen door actief de geplaatste werken in de haak te proeflezen waarin je eigen werk is geplaatst. Na het beoordelen van tien haak plaatsingen krijg je de sterren weer terug. Als er minder dan tien werken in de haak zijn geplaatst krijg je de sterren terug na het geven van een commentaar op alle plaatsingen. Je kunt maar één werk in de haak plaatsen.

SchrijversCirkel gebruikt het sterrensysteem om te zorgen dat de beoordelingcirkel draaiende wordt gehouden. Sterren verdien je door een verhaal of een deel van een boek van iemand anders te beoordelen.

De haak gaat twee weken voor de opening open voor plaatsingen. Zodra de haak actief wordt kunnen er geen werken meer geplaatst worden. De werken die in de haak zijn geplaatst zijn zichtbaar maar kunnen pas worden gelezen zodra de haak opengaat voor proeflezen.

Zowel degene die het werk heeft geplaatst als degene die het werk beoordeelt blijft anoniem. Bij het plaatsen van een werk in de haak op de SchrijversCirkel website is de mate van anonimiteit geheel aan jou. Als je hetzelfde werk ook elders geplaatst hebt blijf je natuurlijk niet helemaal anoniem.

Degenen die plaatsingen in de haak proeflezen krijgen daarvoor geen sterren. Je kunt alleen sterren terugverdienen als je zelf een plaatsing in de haak hebt en tien andere werken beoordeelt.

Alleen degenen die plaatsingen in de haak beoordelen kunnen de reacties op het werk lezen.

Proeflezen. Anoniem

Het anoniem proeflezen

Proeflezen. Anoniem

Je bent nu een redacteur met weinig tijd en je gaat snel door de massa manuscripten die je dagelijks worden toegezonden heen! Op het moment dat je iets tegenkomt waardoor je interesse verdwijnt stop je meteen met lezen. Je bent een vriendelijke redacteur en je neemt even de tijd om de schrijver te vertellen waar en waarom je bent gestopt. Dat kan bijvoorbeeld al de openingszin zijn of een taalfout in de tweede zin! Meestal zul je niet verder komen dan een paragraaf of twee. Het gaat hier dus niet om complete beoordelingen. Over het algemeen kost een beoordeling je maar een paar minuten. Je zult misschien een werk tegenkomen waar je niet kunt stoppen met lezen en het einde bereikt. Hoera! Vertel de auteur ook dan waarom.

Anonimiteit betekent niet dat je grof moet zijn. Geef de schrijver een goede reden waarom je bent gestopt met het lezen van het werk. De bedoeling van de haak is om eerlijke en leerzame beoordelingen te geven waarvan de auteur kan leren.

waarschuwingWAARSCHUWING! WERK PLAATSEN IN DE HAAK IS OP EIGEN RISICO!

Proeflezen. Anoniem

Meld je nu gratis aan op de SchrijversCirkel website!

aanmelden inloggen